BitFlyer houdt de eerste virtuele aandeelhoudersvergadering met Blockchain Voting App

BitFlyer Holdings hield een algemene aandeelhoudersvergadering door gebruik te maken van een blockchain voting app die „zonder problemen“ verliep.

BitFlyer Holdings, die een van Japans grootste cryptocurrency beurzen runt, hield vrijdag haar algemene aandeelhoudersvergadering en gebruikte voor het eerst een blockchain voting app.

In het „nieuwe normaal“ waar sociale afstandelijkheid vereist is, vindt de blokketentechnologie een ander gebruiksvoorwerp. De stemapplicatie, bVote genaamd, werd ontwikkeld door BitFlyer’s dochterbedrijf BitFlyer Blockchain. Het maakte het mogelijk om de eerste virtuele aandeelhoudersvergadering te beëindigen „zoals gepland zonder problemen„.

De app voorkomt stemvervalsing en manipulatie en vereist dat gebruikers hun Mijn Nummer kaart (vergelijkbaar met het Sociale Zekerheidsnummer in de Verenigde Staten) scannen voor identificatie.

BitFlyer wil de app eerst introduceren op de aandeelhoudersvergaderingen van particuliere bedrijven. Vervolgens zullen ze zich richten op aandeelhoudersvergaderingen van openbare bedrijven en andere gelegenheden.

Op donderdag kondigde Coincheck, de concurrent van Bitcoin Profit, een nieuwe dienst aan voor virtuele aandeelhoudersvergaderingen. Het wordt Sharely genoemd en zal in de herfst aan het publiek worden voorgesteld.

Virtuele aandeelhoudersvergadering

In een gesprek met Cointelegraph legde BitFlyer uit dat er slechts drie mensen waren, waaronder Yuzo Kano, de CEO van BitFlyer Blockchain, die fysiek aanwezig waren op de aandeelhoudersvergadering. Acht andere aandeelhouders namen er op afstand aan deel.

De agenda ging over het wijzigen van de statuten van de onderneming, onder andere om de digitalisering te bevorderen te midden van de corona-pandemie. Het duurde slechts ongeveer 20 minuten om de vergadering af te sluiten.

Het was handiger dan de traditionele aandeelhoudersvergadering omdat het niet veel kost en tijd kost om te reizen,“ zei een van de aanwezigen. „Aangezien ik na de noodtoestand van COVID-19 gewend raakte aan het werken op afstand, voelde ik me niet raar over het gebruik van bVote,“ zei een andere deelnemer.