First-Ever Bar Accepteren van Bitcoin sluit winkel in Berlijn

Square Buys Bitcoin ter waarde van $50 miljoen
Kamer 77, een restaurant en bar met bekendheid in Duitsland, is naar verluidt de allereerste vestiging in zijn soort die crypto als betaling accepteert. Nu zal het etablissement echter zijn deuren sluiten. Voorgoed.

Een groot Crypto Landmark dat met pensioen gaat.
Joerg Platzer, de oprichter van Room 77, gaf op 18 oktober een Reddit-post uit. Daarin verklaarde hij dat de allereerste steenbakkerij die Bitcoin accepteerde, haar deuren voorgoed heeft gesloten en geen klanten meer zal accepteren. Het afscheidsbericht zelf stond bol van verwijzingen naar The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, van Douglas Adams. Hij bedankte iedereen voor de royale tips en vissen, nadat hij meer dan 15 jaar „dat kleine gewricht“ in Berlijn Kreuzberg had bezet.

Platzer verklaarde dat hij veel plezier had, en maakte daarbij veel vrienden. Hij merkte op dat Bitcoin niet kon worden tegengehouden en ging zelfs zover dat hij beweerde dat economische gelijkheid voor de mensheid slechts een kwestie van tijd is, waardoor oorlogsvoering onhaalbaar wordt.

Indiase regering om een vegend Crypto handelsverbod op te leggen…

Nederige wortels in Berlijn
Kamer 77, beschreven als „Het restaurant aan het einde van het kapitalisme“, bevond zich in de wijk Kreuzberg in de Duitse hoofdstad Berlijn. Immediate Edge Naar verluidt was het de eerste steen-en-mortel locatie in de hele wereld die Bitcoin accepteerde als betaalmiddel. Volgens Platzer had hij in mei 2011 de eerste crypto-betaling ontvangen voor het kopen van een biertje.
Op dat moment werd de BTC getaxeerd op iets meer dan een USD waarde. Dit betekent dat deze mysterieuze bierkoper in 2011 meer dan één Bitcoin voor $4,10 aan bier had uitgegeven. Fast forward vandaag, met de huidige prijs voor Bitcoin op ongeveer $11.400, lijkt die aankoop ronduit krankzinnig.

COVID neemt een andere zaak aan
Een van de beschermheiligen van de bar, Phil Lucsok, deelde zijn eigen ervaring toen hij voor het eerst crypto in de echte wereld doorbracht. Hij beweerde dat hij de Bitcoin alleen maar wilde uitgeven toen hij hem voor het eerst kreeg, en struikelde in 2013 naar Kamer 77. De man zei dat hij net een koffie had besteld, omdat hij niet echt bier of eten wilde. Hij wilde gewoon plezier hebben met het uitgeven van wat decentrale valuta voor de eerste keer in zijn leven.

Terwijl Platzer zich had onthouden van details over de reden waarom de bar moet sluiten, gaan de voormalige mecenassen ervan uit dat het te maken heeft met de beperkingen die dankzij de COVID-19 pandemie zijn opgelegd. Nog maar een week geleden gaven de Duitse autoriteiten opdracht om de Berlijnse bars te sluiten tussen 23:00 en 06:00 uur, waarbij de bijeenkomsten zelf verboden zijn voor meer dan 25 personen in totaal.

Terwijl het verbod zelf is opgeheven, zien bedrijven over de hele wereld een enorme daling van de inkomsten dankzij het toerisme crashen en meer mensen die binnen blijven in plaats van naar buiten te gaan.

Dieser Beitrag wurde am 19. Oktober 2020 veröffentlicht, in Ethereum. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.